Ricoh slipper ny kompakt ultrazoom

Ricoh slapp i dag CX2, en åndelig etterfølger til CX1, som ble lansert for temmelig nøyaktig fire måneder siden. kameraet er fremdeles ferskvare, altså, og vi synes det er merkelig om det skal byttes ut med en ny modell allerede nå, spesielt med tanke på at CX1 er langt fra noe uspennende kamera. Og som om det ikke var nok, er Ricoh blant de flinkeste i klassen til å slippe nye firmware-oppdateringer, så alt i alt tviler vi på at dagens lansering automatisk betyr at den tidligere modellen utgår.

Forskjellene mellom CX1 og CX2 er imidlertid ikke veldig store, noe som på sin side kan gjøre det vanskelig for en liten produsent som Ricoh å markedsføre to så like modeller samtidig. Ting som oppløsning og brikkestørrelse er ikke endret, og heller ikke størrelsen på skjermen.

Noe som derimot er endret, er lukkertidene. Raskeste lukkertid var for CX1 1/1200 sekund, men CX2 vil få mulighet til å benytte 1/2000 sekund som raskeste lukkertid. Den største endringen er nok imidlertid objektivet, som på CX2 vil tilsvare 28-300 mm, mot 28-200 mm på CX1. På grunn av at objektivets optiske konstruksjon er endret, vil dermed CX2 få en største blender som er litt dårligere enn CX1, det vil si f/3.5-5.6 mot CX1s f/3.3-5.2. Ikke den helt store endringen altså, og potensielt vel verdt det for dem som ønsker seg de ekstra 100 mm i tele.

Tilgjengelighet og pris i Norge er ukjent, og det er for tiden også vanskelig for oss å få fatt i testeksemplarer fra Ricoh, da de sannsynbligvis er i ferd med å skifte importør her til lands. Vi har kontaktet den svenske importøren for å se om de kanskje kan orden noe, men vi har ennå ikke fått svar fra dem.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen