Ricoh oppdaterer firmware

Kompaktkameraspesialisten Ricoh har den siste uken lagt ut oppdatert firmware til tre av sine nyere modeller. Blant nye funksjoner finner vi forbedret støyreduksjon, automatisk overstyring av valgt lukkertid i lukkerprioritet og en rekke andre små forbedringer.

Ricoh GXR
Ricoh GXR

Ricoh GXR v1.17
Det modulbaserte sytemkameraet GXR får en solid oppdatering. Et nytt menyvalg for støyreduksjon med styrken [MAX] analyserer bildet og justerer støyreduksjonen fra område til område etter behov. To nye forhåndsinnstillinger for hvitbalanse er på plass, og når det er aktivert, vil "Shutter Speed Auto Shift" holde lukkerhastigheten i lukkerprioritet til verdier som ikke gir over- eller undereksponering.
APS-C-modulen A12 får en makroinstilling for å begrense autofokusens virkeområde til henholdsvis 7-10cm og 10-30cm for raskere fokusering. I tillegg blir det mulig å øke utslaget fokusringen forårsaker ved å holde inne makroknappen. Brukere av superzoommodulen S10 får mulighet til å spesifisert ønsket zoominstilling ved oppstart i "My Settings". Oppdateringene for objektivmodulene er bakt inn i oppdateringsfilen for kontrollmodulen, slik at man kjører den samme prosessen med hvert av objektivene man eier tilkoblet.

Lastes ned her

Ricoh GR Digital III
Ricoh GR Digital III

Ricoh GR Digital III v2.10
GRD III får - i likhet med den modulbaserte storebroren - støyreduksjonen, hvitbalanseinnstillingene og den intelligente lukkerprioriteten. I tillegg er det etter oppdateringen mulig å beskjære bildene i kameraet og stille bracketing i 1/3 og 1/2EV trinn opptil 2EV unna valgt eksponering.

Lastes ned her

Ricoh CX3
Ricoh CX3

Ricoh CX3 v1.09
Til slutt kommer en oppdatering for kompaktsuperzoomen CX3. Denne retter en feil hvor videoavspilling ville stoppe opp under visse omstendigheter.

Lastes ned her

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen