Ricoh med ordentlig vidvinkel

Se større bilder i produktguiden

Ricoh Caplio R2 er ingen stor sak. Med sine 10 x 5,6 x 2,5cm er det blant de mindre kameraene, men har likevel mye større zoomområde enn de fleste på denne størrelsen. Ricoh har også fått til det vi har etterspurt de siste månedene, nemlig et lite kompaktkamera med ordentlig vidvinkel. Andre produsenter har også modeller med dette, men det er langt mellom dem.

Caplio R2 har samme objektivet som forgjengeren R1V, men også på de fleste andre områder er det svært likt. Designen er den samme, og funksjonsmessig er det lite som skiller. Den første forskjellen vi legger merke til er at det har fått 2,5 tommers skjerm i stedet for 1,8 som Caplio R1V hadde. For å få plass til det har de ofret den optiske søkeren. Det innebygde minnet er også økt, fra 12 til 28mb

Kameraet kan bruke standard AA-batterier, eller et oppladbart batteri som følger med, og til tross for den økte skjermstørrelsen har det fått marginalt bedre batterilevetid, og Ricoh sier nå at du kan ta 500 bilder med det oppladbare batteriet.

Den økte skjermstørrelsen gjør det mulig å forbedre brukervennligheten med stor tekst og tydelige ikoner på skjermen.

Se større bilder i produktguiden

Problemet med vidvinkel på kompaktkameraer, er at det lett oppstår kromatisk aberrasjon. Dette problemet har Ricoh allerede håndtert på en bra måte i forgjengeren, Caplio R1V, som også ellers hadde bra bildekvalitet, men med noen støyproblemer. Dersom Ricoh har gjort noe med støyproblemene, kan vi ha en vinner her. Siden vi ikke har testet kameraet er det vanskelig å si.

Kameraet finnes både i svart og i børstet aluminium, og vil bli tilgjengelig neste uke til en veiledende pris på 3795,- kroner.

Oppdatert 06.03.2005: Etter at denne artikken ble skrevet har vi vært så heldige å være de første i Norge til å få en fem minutters hands-on med dette kameraet under Fotografi 2005. Det første som slår oss er hvor rask autofokusen er. Det er i praksis nesten ingen forsinkelse fra du trykker ned utløserknappen til bildet blir tatt. Dette har vi aldri sett på kompaktkameraer tidligere, og har for mange vært et stort irritasjonsmomentet som har ødelagt mange bilder. Vi er glade for at Ricoh nå har løst dette problemet, og håper at andre produsenter kommer etter. Skjermen ser også bra ut, og det kan se ut som Ricoh har en vinner med dette kameraet. Vi gleder oss til kameraet blir tilgjengelig for testing.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen