Ricoh med ny modell i Caplio R-serien

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden
Ricoh er en slags outsider i det norske markedet. De fleste assosierer dem med kopimaskiner, men de lager også kameraer. Selv om de ikke er så store i Norge, lager de kameraer som er annerledes enn de fleste andre. De Ricoh kameraene vi har testet, har overrasket med svært rask autofokus, og slik er det også med denne modellen. Autofokushastigheten er omtrent ikke målbar. Ricoh oppgir den til under 1/100 sekund.

Kameraet har 6 megapiksler, som er ganske normalt. Men i et ganske lite kamera har de fått plass til 5,7x zoom, tilsvarende 28-160mm. Da vi testet Caplio R3, som har 7,1x optisk zoom, var vi ikke fornøyd med bildekvaliteten. Vi håper Ricoh har gjort noe med dette nå. Samtidig er det enklere å lage en 5,7x zoom enn en 7,1x zoom, så allerede der er det håp om litt bedre bildekvalitet.

Blitsen på kameraet er svak, og på full tele er rekkevidden oppgitt til maks 1,85m. Det er at på til ved ISO 400. På vidvinkel er den 2,4m. Det betyr at kameraet knapt egner seg til å ta bilder av familien hjemme. Dette kan skyldes den noe moderate lysstyrken på objektivet, som er f/3.3-4.8.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Det vi liker best ved kameraet er at det er et lite kamera med vidvinkel og tele, samt at autofokusen er den raskeste på markedet. Hvis dette er egenskaper du ser etter, så er dette et svært spennende kamera. Det vi liker dårlig er at Ricoh ennå ikke tilbyr bedre videooppløsning enn 320 x 240. Alle andre produsenter tilbyr 640 x 480 i dag.

Vi kjenner ikke pris og tilgjengelighet i Norge, men antar at den vil havne i omtrent samme prisleie som R30, som koster fra ca 2100,- og bli tilgjengelig i juni. Forskjellen på R30 og R40 er hovedsakelig at R40 har noe høyere oppløsning.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen