Ricoh GR Digital III

Amateur Photographer rapporterer om Ricoh GR Digital III. Det nye kameraet ser ut som det gamle, GR Digital II, og innmaten er også i stor grad den samme, ser det ut som.

En av de viktige nyhetene er at det får et mer lyssterkt objektiv. Det blir nå utstyrt med et tilsvarende 28mm f/1.9 fastobjektiv. Med to tredels blender bedre lysstyrke, vil man ikke trenge like høye ISO-verdier, og man får dermed mindre støyproblemer. Objektivet skal også gi bedre bildekvalitet på makrofotografering, og kan fokusere ned til en avstand av 1cm.

Skjermen er også oppgradert, og er nå på 7,6cm (3 tommer) med en oppløsning på 920 000 punkter.

Det vil være mulig å sette en låst fokusavstand, slik at det ikke blir noen forsinkelser når bildet skal tas.

Ny versjon likner på den gamle, men har fått nytt objektiv.
Ny versjon likner på den gamle, men har fått nytt objektiv.

Kameraet skal kunne ta fem raw-bilder pr. sekund, men vi vet ikke hvor stort bufferet er, og dermed ikke hvor mange bilder du kan ta i serie. Hastigheten er uansett upåklagelig. Skrivehastigheten er også økt betraktelig, så du ikke må vente så lenge på at bildene skrives til minnekortet.

Tidligere modeller har hatt mange manuelle eksponeringsmuligheter, men har manglet lukkerprioritet. Det er nå lagt til, så kameraet har alle vanlige eksponeringskontroller.

Hvis du liker å ta HDR-bilder, har GR Digital III en funksjon for å gjøre dette i kameraet. To bilder blir tatt rett etter hverandre, med ulik eksponering, og satt sammen til ett bilde med dynamisk omfang på opp til 12 EV, som er på nivå med de aller beste speilreflekskameraene.

Utover dette, har kameraet fortsatt 10 megapiksler på en bildebrikke på 1/1,75 tommer, og er svært kompakt for å være et entusiastkamera.

Det vil komme på markedet i august, og i Storbritannia får det en veiledende pris på £530.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen