Ricoh for tøffe forhold

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

I tillegg til at det tåler en støyt, kan kameraet skilte med 3x optisk zoom, tilsvarende 28-85mm, 8 megapiksler, 2,5 tommers LCD-skjerm og høy batterikapasitet, oppgitt til 400 bilder etter CIPA-standarden.

Kameraet er beregnet for profesjonelt bruk, i områder dem vanlige kameraer ikke vil overleve, men det er naturligvis ikke noe i veien for at vanlige brukere kan skaffe seg det. Det er vanntett til 1 meter, så du kan snorkle med kameraet, og det kan være fint til undervannsfotografering.

All beskyttelsen gjør at det ikke blir noe veldig lite og lett kamera, og det måler 133x79x74mm, og veier 400g. Men da har det også fått plass til en optisk søker. Det tilbyr ISO-verdier opp til ISO 1600, og makromodus med fokusavstand ned til 1cm.

Ricoh oppgir at kameraet har Anti-blur funksjon. Dette er i virkeligheten bare en automatisk innstilling av ISO-verdi, og er med andre ord ikke en egentlig bildestabilisator.

Alternativ tekst mangler

En litt morsom funksjon er det de kaller ”skew-correction”. Hvis du tar et bilde fra en vinkel, så kan kameraet rette opp bildet, så det ser ut som det ble tatt rett forfra. Det kan være nyttig ved for eksempel avfotografering av boksider eller liknende.

Vi vet ikke om kameraet blir tilgjengelig i Norge, men prisen i Storbritannia er satt til £379,99

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen