Ricoh Caplio RR211

Ricoh Caplio RR211 skal lanseres på det europeiske markedet i løpet av kort tid. Vi vet ikke om vi får se kameraet her på berget, men det er kanskje like greit.

Det er nemlig et svært enkelt kamera det er snakk om. Det har fast brennvidde (ingen zoom), og brennvidden er på hele 49 mm. Man kan altså glemme landskapsbilder eller bilder av et rom innendørs. Normalt har kameraer med fast brennvidde en vidvinkel på 30-40 mm.

Kameraet har fast fokus, og bildene skal være skarpe fra 120 cm til uendelig. Imidlertid finnes det også en makromodus som fungerer fra 40-50 cm.

Bildebrikken er på 2.11 Megapiksler, noe som gir bildefiler på 1600x1200 piksler. Bildebrikken er av CMOS-typen, som brukes med stort hell i Canons speilrefleks. Vi tviler imidlertid på om brikken i Caplio RR211 har tilsvarende kvalitet, og tradisjonelt har bilder tatt med CMOS-bildebrikker hatt mye støy.

Kameraet er utstyrt med 8 MB internt flash-minne, men minnet kan utvides med SD-kort. Kameraet bruker 2 AA-batterier, er utstyrt med USB-utgang og har en LCD-skjerm på 1.5 tommer.

Videre kan kameraet ta opp video uten lyd, og det kan brukes som webkamera.

Prisen er ventet å bli ca. 130 Euro.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen