Ricoh Caplio R7 – en nedgradering?

Utseende er identisk med R6
Utseende er identisk med R6

Fra tid til annen tar produsenter en snarvei, og lanserer en ny modell, der det eneste de har gjort er å bytte ut sensoren med en av samme størrelse, men med høyere oppløsning.

Det pleier ikke å være noen suksess, og det er flere grunner til det.

For det første er forskjellen på detaljgjengivelsen på 7 og 8 megapiksler, som det her dreier seg om, minimal. Det betyr at fordelen du får med det nye kameraet er svært liten. Men den høyere oppløsningen fører gjerne med seg andre ting som mer bildestøy, langsommere seriebildeopptak og dårligere batterikapasitet. For å kompensere for dette må produsentene legge inn kraftigere systemer, og da kan man få et bedre kamera.

I tilfellet med Caplio R7, ser det ikke ut som det har skjedd. Så vidt vi har kunnet se, er dette en Caplio R6 med 8 megapiksler. Det betyr at dersom du er i markedet for et kamera som dette, så vil vi anbefale deg å kjøpe R6, da vi tror det er et bedre kamera.

2,7 tommers LCD-skjerm
2,7 tommers LCD-skjerm

Beklager, Ricoh. Vi kan ikke godta at dere forsøker å prakke på kjøperne et kamera som er dårligere enn forrige versjon. Kom opp med større forbedringer enn dette, eller behold den gamle modellen.

Når dette er sagt, vil vi påpeke at spesifikasjonsmessig er disse kameraene meget interessante, med 7x optisk zoom og vidvinkel i et lommekamera. Se oversikt i produktguiden, og les testen vi gjorde av Caplio R6.

Oppdatering
Kameraet har fått en ny prosessor, som kan gjøre bedre støyfjerning, og dermed ikke er kanskje ikke støyproblemet forverret. Batterikapasiteten har likevel gått ned nesten 10% fra 330 til 300 bilder pr. lading.

Følgende funksjoner er også lagt til:
- Justering av fargetoner, lysstyrke og kontrast
- Rotering av bildene i kameraet
- To hastigheter på zoommotoren
- Enklere justering av eksponering og ISO-verdi mm.
- Tydeligere informasjon på skjermen

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen