Ricoh Caplio R6

Ricoh er en outsider i det norske markedet. De fleste kjenner dem som produsent av kopimaskiner, men de lager også noen veldig spennende kameraer.

Det som skiller Caplio R-serien fra de fleste andre er at de putter lang zoom, vidvinkel, bildestabilisator og en særdeles rask autofokus inn i et lite lommekamera. Dette er en kombinasjon ingen kan matche.

Oppgraderingen fra R5 til R6 er ikke stor. Kameraet har blitt litt tynnere, og det har fått ansiktsgjenkjenning, slik de fleste produsenter introduserer nå.

Objektivet er litt endret. For å kunne krympe tykkelsen på kameraet ytterligere, folder det seg sammen i større grad. Dette er en teknikk som blant annet Casio også benytter seg av. Dessverre har vi ikke sett den aller høyeste bildekvaliteten med denne løsningen ennå. Tidligere modeller i Caplio R-serien har også slitt litt med bildekvaliteten. Men hvis du ikke skal forstørre bildene dine veldig mye, er det fullt mulig at kvaliteten er bra nok, og da har du et fantastisk raskt og funksjonsrikt kamera som enkelt får plass i lommen.

Vi pleier å henge oss opp i manglende vidvinkel på kompaktkameraene, og da mener vi det er på sin plass å også gjøre litt ære på de som faktisk tilbyr dette. Ricoh Caplio R6 tilbyr 7,1x optisk zoom, tilsvarende 28-200mm. Det er et meget bra område, og Ricoh er de eneste som tilbyr dette. De var også de første som hadde vidvinkel på et lommekamera.

Vi har bedt om et testeksemplar, og vil rapportere alle detaljer til dere når vi har fått lekt oss litt med det.

Kameraet kommer i svart, rødt og sølv. Det vil veiledende koste 3300 kroner og bli tilgjengelig i april.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen