Ricoh Caplio R5

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Caplio R-serien har alltid vært ettertraktet på grunn av sine meget gode spesifikajsoner, og svært korte reaksjonstider. Kameraet har vidvinkel og 7x optisk zoom, tilsvarende 28-200mm, noe som i seg selv er meget imponerende på et lommekamera. Det har også raskere autofokus og kortere utløserforsinkelser enn noen annen.

Men tidligere modeller har også hatt noen svakheter. Den største har nok vært at det er omtrent umulig å lage god optikk med 7x zoom så liten som den man finner i disse kameraene, og bildekvaliteten har derfor fått lide. Vi vet ikke om de har gjort noe med det, men objektivet har de samme spesifikasjonene som før, så det kan være det samme objektivet som i forrige versjon.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Kameraet har også fått kritikk for at skjermen er for dårlig og har for lav oppløsning. Nå har de økt oppløsningen på skjermen til 230 000 punkter, så dette bør ikke lenger være noe problem. Også videofunksjonen har de fått kritikk for, som tidligere ikke ga høyere oppløsing enn 320 x 240. Nå er den økt til 640 x 480, slik de fleste andre har. Så nå er heller ikke det et argument for å styre unna.

Ellers ha kameraet fått litt høyere oppløsing, og er nå oppe i 7 megapiksler, og høyeste ISO-verdi er økt til 1600.

Det ser ut som Ricoh er i ferd med å få ordentlig skikk på dette kameraet, og vi håper de også har klart å gjøre noe med bildekvaliteten. I så fall er dette en sikker vinner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen