Ricoh Caplio GX100

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Introduksjon

Ricoh Caplio GX100 var et av de mest interessante kompaktkameraene som ble lansert i 2007. Dessverre rekker vi ikke å lage en full test av alle modeller, og Ricohen har så langt falt utenfor. Det er snart et år siden lanseringen og litt sent for en full test, men vi har laget en minitest for å presentere GX100. Testen er basert på bruk av kameraet en kort periode i august 2007. Alle produktbilder er hentet fra Ricoh, og vi hadde kun kameraet uten søker eller annet ekstrautstyr.

GX100 er en oppgradering av GX8, men er også nært beslektet med GR Digital. Nyheter i GX100 er 10 megapiksler og ikke minst bildestabilisator. Det unike med GX100 er først og fremst zoomområdet som starter på 24mm. Det er den kraftigste vidvinkelen du finner på et kompaktkamera i dag. Tele på 72mm er ikke like imponerende, men det holder for mange formål.

Les hele testen her.

Fysisk og I bruk

GX100 har meget bra kamerahus med god ergonomi til tross for kompakt design. Blitssko og mulighet for vidvinkelkonverter er også positivt, men at elektronisk søker er ekstrautstyr trekker litt ned. Brukergrensenittet er meget bra.

Bildekvalitet

GX100 får plusspoeng for bra oppløsning, bra hjørneskarphet og RAW-format, men Ricohs prosessering er dessverre ikke helt på topp og høy ISO gir dårlig bildekvalitet.

Konklusjon

 


  - Byggekvalitet - EVF er ekstrautstyr
  - RAW-støtte - Eksponering/prosessering er ikke perfekt
  - Unikt zoomområde - Dårlig bildekvalitet ved høy ISO
  - Mulighet for ekstern blits    
  - Bildesstabilisator    
  - Bra optikk    
         

Bildegallerier

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

 

Ricoh Caplio GX100

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen