Ricoh Caplio G4 og G4 Wide

Ricohs Caplio G3-kameraer (de finnes i flere versjoner med små forskjeller) har ikke akkurat vært noen bestselgere her i landet, til tross for at kameraene er kjent for meget rask utløser og autofokus.

Nå kommer kameraene i ny versjon, men det er få forandringer fra utgangspunktet. Den viktigste endringen på G4 ser ut til å være størrelsen. G4 er 10 % mindre enn forgjengeren.

Bildebrikken er den samme, så bildefilene blir på 3.14 Megapiksler.

G4 er utstyrt med et 3x zoom-objektiv, tilsvarende 35-105 mm. Lysstyrken er F2.6-4.7.

Wide-versjonen er utstyrt med et annet objektiv, tilsvarende 28-85 mm. Dette er et mer fornuftig zoom-område etter min mening, i hvertfall om man fotograferer mye innendørs. Lysstyrken er noe bedre med dette objektivet; F2.6-4.3.

Makrofunksjonen på kameraene er imponerende. I vanlig fotomodus kan kameraene fokusere fra 30 cm, men i makromodus kan fokus oppnås fra 1 cm på vidvinkel. På tele har Wide-versjonen noe bedre makro; fokus kan oppnås fra 4 cm mot 16 cm på den andre modellen.

Kameraene har 8 MB internt flash-minne, men man kan bruke SD-kort i tillegg. LCD-skjermen er på 1.6 tommer og har 80 000 piksler. Kameraene drives av to AA-batterier.

Prisen på kontinentet vil havne på rundt 300 Euro for begge kameraene, men pris og tilgjengelighet i Norge er enda ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen