Richard Stallman til JavaZone

Richard M. Stallman er leder for Free Software Foundation, en av de mest pågående gruppene når det gjelder åpen kildekode. Han er desidert en av de mest kjente innenfor dette miljøet, og er initiativtakeren til GNU, som er miljøet rundt Linux-kjernen.

I paneldebatten vil han møte blant annet Birger Steen fra Microsoft Norge, og Raghavan "Rags" Srinivas fra Sun. De vil debattere om programvare i fremtiden skal være gratis, og om den skal være basert på lukket teknologi eller åpen kildekode. Microsoft og Linux blir sett på som de rake motsetningene når det gjelder denne problemstillingen.

Fra et Java-perspektiv er denne debatten også svært aktuell nå når Sun vurderer å gjøre Java om til åpen kildekode. Vi er veldig interessert i å delta i debatter som tar for seg programvare. I Microsoft mener vi at verden opptar seg for lite av programvare. Alt annet i cyberspace blir billigere og bedre, men statistisk sett ser vi at antall bugs i programvare øker. Dette må vi gjøre noe med uansett om vi jobber i Microsoft, Sun eller med open source-programvare sier Anders Føyen, Business Manager i Microsoft Norge.

Årets JavaZone kan også skilte med andre store personligheter, og det vil bli holdt hele 30 foredrag. Blant annet kommer Tom Gilb, Eric Evans, Aslak Hellesøy, John Crupi, Kevlin Henney og Ricard Öberg. I tillegg til gode foredrag vil det også bli holdt en kodekonkurranse, der oppgaven blir å skrive en skjermsparer i Java. Det vil bli premiering av de 3 beste deltakerene. Utpå kvelden blir det en liten avslutning, PartyZone, der Bare Egil (kjent fra Bare Egil Band) skal opptre.

JavaZone 2004 arrangerest i Oslo på Radisson SAS Hotell den 15. september. Du kan lese mer om det på www.javazone.no eller www.java.no.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen