Test

Richard Hawley - Lady`s Bridge

Uanstrengt rockabilly-romantikk

Richard Hawley er utvilsomt velsignet med en varm stemme og et solid låtskrivertalent. De fleste kjenner ham som mannen bak ”Cole`s Corner”, en storartet og sørgmodig førstesingel-ballade som frontet andrealbumet med samme navn for to år siden. Som Sheffield-ambassadør kan man si at de elleve låtene på oppfølgerplaten ”Lady`s Bridge” følger i samme spor som tidligere, men denne gangen er det rene balladesnittet supplert med rockabilly- og doo wop-elementer.

Med Elvis Presley og Roy Orbison slumrende i bakhodet har Hawley tatt steget ut av croonergrøten og ruslet en tur gjennom en femtitalls småby, hjembyen Sheffield nok en gang, på nattetid. Han skriver glitrende, til dels mørke låter med tragiske så vel som romantiske undertoner, og deklamerer de uanstrengt med en stødig stemme som kan minne diskret om en moderne Frank Sinatra.

Når det er sagt, er dette langt ifra en dyster plate. Enkelte spor er rene solskinnsviser, iallfall musikalsk sett, hør bare sjarmbombene ”Serious”, ”The Streets Are Ours” og ”I`m Looking For Someone To Find Me”. For de som falt for ”Cole`s Corner” er det gledelig at det har blitt plass til flere nostalgisk-melankolske ballader på det nye albumet. De fremste eksemplene på dette er nydelige ”Our Darkness” og tittelsporet ”Lady`s Bridge”.

Industri, rus og tidløs eleganse

Richard Hawley viser et større musikalsk perspektiv på den nye plata.
Richard Hawley viser et større musikalsk perspektiv på den nye plata.

Den tidligere alkoholikeren fra Sheffield tar i bruk personlige beretninger og referanser til hjemstedet sitt, og gir dermed det musikalske en ekstra substans. Her synges det ikke fabrikkerte strofer, men høyst egenartede beretninger om livet i en britisk industriby. Den musikalske inspirasjonen er visstnok hentet fra platesamlingen til Hawley senior, som for øvrig døde under innspillingen av ”Lady`s Bridge”.

Man aner et slags fordomsfull fornuftsstridighet bak de grasiøse slagerne Hawley strør om seg med. Hvordan kan en sliten arbeiderklassemann skrive så vakkert? Myke strykere, tangenter, perkusjon og gitarer danner bakteppe for en vokalist som glimrer med sin tilstedeværelse. Det er noen ganger vanskelig å spore logikken i dette fenomenet, men samtidig er det selvsagt ikke her interessen bør få sitt utløp.

Melodiene som triller ut på ”Lady`s Bridge” setter avtrykk, og etter et par gjennomspillinger nynner man nesten ubevisst med. Hawley har sansen for det enkle, elegante og klassiske, med det fortrinnet at sangene appellerer til en meget romslig aldersgruppe. Vi har å gjøre med en nostalgisk herre, og hans beste komposisjoner er sterke nok til å bære tidens vekt. ”Lady`s Bridge” fremprovoserer ideen om den moderne klassikeren; dette er en tidløs musikalsk affære som har potensial til å avgi varme i årevis.

Konklusjon

”Lady`s Bridge” vil glede mange, unge som gamle, over lang tid. Platen er helhetlig, stemningsfull og godt komponert, og løfter Richard Hawleys praktfulle stemme fram i lyset på best tenkelige måte.

Richard Hawley Lady`s Bridge   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen