RIAA's hjemmesider nede!

RIAA er musikkbransjens organsisasjon og blir støttet av "de fem store pateselvskapene" Hovedoppgaven deres ligger i først og frems forhindre piratkopiering av plater over internett. I det siste har de vært på offensiven og saksøkt flere filedere og sider som "leder til fildeling" for brudd på copywrightloven. Dette har gjort RIAA svært forhatt av mange.

På grunn av hatet fra mange har RIAA's hjemmesider www.riaa.com og www.riaa.org vært et attraktivt mål for hackere og har stadig vekk blitt besøkt. I disse tilfellene har sidene nokkså fort vært på beina igjen og en liten pressemelding ble lagt ut. Siste halvår har vært veldig rolig med få angrep på hjemmesiden og de kunne puste lettet ut, men gleden må aldri tas på forskudd.

I slutten av neste måned ble siden slått ut av viruset MyDoom.f som spres som vedlegg via mail. Viruset som ikke er av den veldig smittsome typen fjerner diverse filer på de infiserte pc-ene.

Ukene som følge var preget av mye nedetid for internettsidene og de var online og offline nesten som de ville. For 2 uker siden var siden også nede, men det virker ikke ut som den har noe livstegn i det hele tatt. Siden har vært helt dø i motsettning til de 2 første ukene som var nesten som en jo-jo når det gjalt oppetid.

Er viruset i seg selv nokk til å skape bortimot en måneds nedetid? De fleste sider har jo opptil flere back-up kopier i tilfelle noe slikt skulle skje. Det skulle være et nokså minnimalt problem å sette opp siden igjen med tanke på alle de andre problemene de har hatt med sidene sine. En mulig årsak til den lange nedetiden kan være hackere har vært inne på serverene.

RIAA har ikke komentert saken. Så hva som virkelig har skjedd vet nokk bare demselv og gjerne et par andre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen