Test

RIAA slår til igjen!

Tidligere denne uken startet RIAA en ny offensiv mot individuelle fildelere bare to måneder etter de saksøkte ca 500 personer for fildeling. Målet med disse søksmålene skal ikke være å tjene penger, men å skremme folk vekk fra å laste ned og dele musikk over internett.

I den nye runden skal 532 personer skal være innblandet hvorav 89 er studenter i ulike student-nettverk på 21 forskjellige universiteter.

Siden det nylig ble avklart at RIAA fikk til å tvingen ISP'er til å utlevere navnene bak ip-adressene så de har brukt "John Doe" metoden. Denne metoden går ut på at rettsakene fåregår med ip-adresser i stedet for virkelige navn. Gjennom en tung, lovlig prosess blir ISP'ene stevnet til å utgi de personlige opplysningene til personen bak ip-adressen.

Hver sak skal bli vurdert individuelt og til nå 400 saker skal alerede være løst og endt med en bot på omlag $3000.Av disse sakene skal alle være avgjort utenfor rettsalen.

Rettsakene skal være basert på hvor mange filer du har lastet ned, så hvis du har lastet ned flere filer så er sjansen større for at du blir saksøkt. I denne runden av rettsaker var gjennomsnittet 837 nedlastinger.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen