RIAA saksøker flere for fildeling

Denne uken meldes det fra Record Industry of America at man har nøyaktig 493 nye fildelere på listen over hostname/IP-adresser som har blitt svartelistet grunnet påstått ulovlig fildeling. Det skal selvsagt påpekes at man til nå kun har informasjon som kunne bli hentet ut av selve fildelingsprogrammet - derav IP-adressen.

Dette betyr at man er avhengig av samarbeid med respektive aksessleverandører for å få utlevert personene som holdt IP-adressene i det gitte tidspunktet. Det er ikke bekreftet hvorvidt det er internasjonale navn blant de nye tilskuddene.

I en pressemelding fra RIAA sies det at "Our continuing objective is to send a message of deterrence, protect the rights of property owners, and foster environment where the legitimate marketplace, both online and at retail, can flourish."

Listen over individuelle personer som har havnet på RIAA sin svarteliste er dermed oppe i omtrent 3000 individer.

Selskapet påsto for en stund siden at man tapte penger grunnet dårligere musikksalg. Denne påstanden er under sterk kritikk, blant annet i en artikkel publisert på Hardware.no: Juks med musikkstatistikk i USA?

 

(Kilder: RIAA)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen