RIAA gjør det igjen

Mandag fortalte vi om en sak hvor en amerikansk familie er blitt saksøkt av den amerikanske plateorganisasjonen, Recording Industry Association of America (RIAA) for deling av musikkfiler. Problemet var at familien ikke har noen PC eller Internett hjemme.

Nå melder nettsiden arstechnica.com om en ny pinlig RIAA-sak. Organisajonen har saksøkt den 83 år gamle Gertrude Walton for å ha lagt ut over 700 låter for nedlasting via Internett. Dette er ikke første gangen RIAA har vært ute etter bestemødre. For tre år siden saksøkte de en 66 år gammel dame som viste seg å være helt uskyldig.

Problemet med det nye søksmålet er at bestemor Walten har vært død i nesten to år. Datteren til Walten forteller også at moren aldri har hatt en PC hjemme.

RIAA har i de senere årene endret strategi etter mange saksmål på feil grunnlag. Når sender de et brev til de som er mistenkte, før de eventuelt saksøker dem og krever erstatning. Når datteren til Walton fikk et brev fra RIAA sendte hun et svar med en kopi av dødsattesten til sin mor, og dermed var saken ute av verden.

Kilde: arstechnica

Kommentarer (16)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen