RIAA flytter over på Linux

Riaa.com er nå tilbake på nett etter store problemer med DDoS-angrep og MyDoom.F ormen. Nettstedet har vært stort sett utilgjengelig den siste tiden da serverene har blitt overflommet av trafikk.

En artikkel på Netcraft mener at RIAA har satt en Linux-proxy foran Windows-serverne for å filtrere pakker og eventuelt fordele trafikken. Ifølge Netcraft baserer man seg på IIS 6.0 og Windows 2003 Server. Det er foreløpig ikke kjent hvilken Linux-distribusjon man kjører i front.

Det faktum at en såpass stor aktør som RIAA flytter et par systemer over på Linux, tiltrekker seg utvilsomt oppmerksomhet. Siden det kun ser ut til å gjelde et par proxy-bokser er vel sjansen liten for at SCO i det hele tatt gidder å saksøke RIAA og evntuelt tjene en 4-veis lisens på Unix System V til den nette pris av 699 dollar pr. CPU.

RIAA har saksøkt hundrevis av "pirater" som har distribuert musikk med opphavsrett og en konflikt med SCO ville nok synes meget interessant med tanke på at begge påstår å være "gode riddere som ærefullt kjemper for sin opphavsrett".

Begge de "gode" ridderne ser imidlertid ut til å ha sorte sider. RIAA saksøker 12-års gamle jenter for å ha lastet ned Britney Spears - From the bottom of my broken heart, over Internett (Les mer her: 12 års gammel jente vs. RIAA). SCO påstås å kreve gode penger for noe de ikke har krav på, og i tillegg har et hett forhold til det mange Linux-entusiaster refererer til som djevelen selv (Les mer her: Microsoft skaffer investorer til SCO).

 

(Kilder: Netcraft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen