RFID tar ikke av

Alternativ tekst mangler

RFID har i mange år vært én av IT-bransjens yndlinger. Men nye tall tyder på at teknologien ikke er like populær som bransjen hadde håpet.

I mai i år spådde analyseselskapet ABI Research at 500 millioner mobiltelefoner ville ha RFID-funksjonalitet innen 2011. Men nå har selskapet nedgradert tallene til 450 millioner.

Bruken av RFID har nemlig fortsatt til gode å ta skikkelig av. I følge ABI Research skyldes forsinkelsene delvis at operatørene ikke klarer å lage en fungerende forretningsmodell for bruken av RFID.

- Operatørene står fast
- Operatørene står fast i et spesielt tankesett. De tror at de må ta igjen utgiftene ved å implementere RFID i mobiltelefoner kun ved betalingstjenester alene, sier analytiker Stuart Carlaw i ABI Research til The Register.

- ABI Research tror at dette synet er alt for smalt, og at det er mulig å tjene store penger på tjenester som billettsalg, tilgangskontroll, mobilbank og tilkoblingsmuligheter, som alle bygger på RFID-karakteristikker, fortsetter han.

En annen del av problemet skal være at RFID foreløpig mangler en applikasjon eller et bruksområde som er så supert at det får folk til å ta RFID akivt i bruk for alvor.

RFID mangler fortsatt noen viktige tekniske komponenter som gjør det mulig å putte teknologien inn i mobiltelefoner. Og når operatørene ikke greier å finne ut hvordan RFID skal brukes i mobiltelefoner, er det vanskelig å se hvordan teknologien kan nå de store høyder, skriver The Register.

(Kilder: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen