RFID skal hindre DVD-kopiering

Alternativ tekst mangler

Det er en kjensgjerning at mange laster ned kopier av filmer via internett og brenner de på tomme DVD-plater. Det er enkelt, gratis og straffbart. Nå skal RFID-teknologien sette en stopper for piratkopiering av filmer.

RFID-teknologi består kort og godt av små databrikker som kommuniserer med en mottaker. Du kan lese mer om RFID-teknologien og dens muligheter i guiden vår, "RFID - livet på en brikke".

Store aktører i filmbransjen som Warner, Disney og Fox, planlegger nå å putte RFID-brikker inn i hver eneste DVD-plate som distrubueres av filmselskapene. Samtidig ønsker de at man samtlige DVD-spillere i fremtiden skal lages med en innebygget RFID-mottaker.

Nekter å spille piratfilm
Målet med tiltaket er at DVD-spillerne skal se forskjell på DVD-plater som inneholder ulovlige kopier og originale DVD-plater. Hvis spilleren oppdager at DVD-platen inneholder en piratkopi av en film, vil den nekte å spille filmen.

Gordon Yeh er sjef i Ritek, selskapet som er verdens største produsent av DVD-filmer. Han applauderer filmselskapenes tanker om RFID-beskyttelse.

- Denne teknologien har potensial til å kunne beskytte åndsverk både for musikkindustrien, filmstudio og spill- og programvareutviklere verden over, sier han til nettstedet Vunet.com.

(Kilder: IT-avisen, Vunet.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen