RFID interessegruppe og standard


En liten brikke med lange armer:
Alien Technologies' RFID-brikke er 95 x 10 mm stor

Denne uken går verdens største RFID-messe av stabelen i Chicago, der det har blitt dannet en RFID-gruppe for å evangelisere teknologien - samt for å jobbe frem en felles RFID-standard. RFID Business Association skal jobbe frem den nye standarden, samt utdanne både befolkningen og produsentene om glede ved radiobølgeidentifikasjon, som de antakelig mener har fått alt for dårlig presse i det siste.

Erstatter strekkoder
Radio Frequency ID (RFID) er tenkt som en erstatter for de gamle strekkodene, og byr på mange fordeler for produsenter og selgere av alskens varer - som ikke alltid er like heldige for forbrukerne. For eksempel fortsetter brikkene å sende ut unike koder inntil de blir slått av, som enkelt kan kombineres med data på en sentral server for å matche for eksempel navn, adresser og kredittinformajon med kodene.

På den samme messen har også IBM lagt vekten sin bak RFID-teknologien og kommer dermed i selskap med organisasjoner som Hewlett Packard, Det amerikanske forsvarsdepartementet, Wal-Mart, og minst én spansk nattklubb. IBM har derimot lagt seg inn på tjenestesiden, og skal nå selge RFID-systemer for å "tagge" og spore produkter med trådløse brikker, ifølge ZDNet.

Til tross for økende kritikk fra forbrukere og forbrukergrupper over hele verden, er det ifølge flere estimater ventet at RFID-industrien vil vokse seg til milliardindustri i løpet av kort tid.

(Kilder: ZDNet News, eWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen