RFID-robot for jentene

Alternativ tekst mangler
(Bilde: Walmart)

Lekeroboter lages som regel med tanke på gutter eller spesielt interesserte jenter. Men for foreldre som vil at jentene deres skal få føling med roboter helt fra begynnelsen av, finnes nå Amazing Amanda.

Amazing Amanda er ikke bare spesiell fordi hun er laget for jenter og er veldig livaktig, men også fordi hun er pakket med teknologi som får selv de kuleste gutterobotene til å blekne.

Innebygget RFID
Dukken, som både synger, pusser tennene og børster håret selv, har støtte for RFID. Det innebærer at hun, ved hjelp av ekstra RFID-tilbehør, kan reagere med både lyder og grimaser på for eksempel mat. Blir hun servert en bolle pasta når hun ber om kake, kan hun reagere med sutring og sure grimaser, skriver IT-avisen.

Den lille roboten har åtte sensorer festet til kroppen, som hjelper henne å orientere seg.

Flere norske dialekter
Amanda er også i stand til å gjenkjenne stemmen din, og senere skille mellom hva som er "matmors" stemme og hvilke stemmer som tilhører andre. Hun skal også kunne forstå flere ulike norske dialekter. Hvilke dialekter det dreier seg om er imidlertid uklart.

Så nyskapende og spesiell er Amazing Amanda, at dukken ble kåret til årets leketøy i 2006 av den norske leketøysbransjen.

Ønsker du å kjøpe et eksemplar av Amazing Amanda, kan du få tak i det i en av butikkene til leketrøyskjeden Toys "r" Us. Mer om dukken kan du lese på nettsidene til Playmates Toys.

(Kilder: IT-avisen, Playmates Toys, Hegnar Online, Walmart)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen