Returprodukter fungerer som de skal

Butikker som selger elektronikkprodukter opplever en strøm av kunder som mener det de har kjøpt, ikke fungerer tilfredstillende. Nå viser det seg at dette sjelden stemmer.

Brukerfeil
I 68 prosent av tilfellene i Accentures undersøkelse viser det seg nemlig at produktene fungerer utmerket. Det er stort sett kunden som ikke er fornøyd med produktet han eller hun har kjøpt, basert på forventinger, eller at man rett og slett ikke har klart å stille det inn riktig. konfigurasjonproblemer utgjør en stor andel av produktene som leveres tilbake til butikk.

27 prosent misfornøyde
Hele 27 prosent av tilfellene i undersøkelsen handlet utelukkende om at kunden rett og slett trodde at de hadde kjøpt et produkt som skulle levere langt mer enn det det faktisk produktet var i stand til. Årsaken til dette var en kombinasjon av manglende kunnskap, men også villedende markedsføring, og mangelfull informasjon fra butikkansatte.

Dermed er det faktisk kun 5 prosent av produktene som blir returnert, hvor det faktisk er fysisk feil.

Latskap
Et annet aspekt som sørger for mange returer er at vi rett og slett ikke gidder bruke tid på å koble ting opp ordentlig. I snitt bruker vi maksimalt 20 minutter på å koble enheter opp, før vi gir opp og returnerer produktet som defekt.

Samme tilstander i Norge
Hos Komplett.no blir de ikke overrasket når Teknofil presenterer tallene, og innkjøper Eilif Kiland tror de har en liknende pågang av returhenvendeler.

- Vi har heldigvis et retursystem som plukker opp en rekke av problemene, og det er mange som ringer om defekte produkter hvor det viser seg at det fungerte utmerket likevel. Hvis vi ser på det totalte antallet henvendelser, så vil jeg imidlertid tro at disse tallene samsvarer bra med våre erfaringer, sier Kiland til Teknofil.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen