Returnerer 3G-lisens

Når TeliaSonera kjøpte mobiltelefonselskapet Orange i Danmark fikk de en ekstra 3G-lisens med på kjøpet. TeliaSonera eier fra før av en lisens gjennom Telia Danmark og hadde dermed ikke bruk for den ekstra lisensen.

213 millioner for retur
Nå ønsker ikke TeliaSonera å sitte på lisensen mer. Derfor leverer de lisensen tilbake til danske myndigheter.

Det er imidlertid ikke bare i Norge vi slår hardt ned på at operatørene ikke holder kravene som følger hver lisens. Det svenskfinske teleselskapet må nemlig betale 213 millioner kroner i erstatning til de danske myndigheter. Dette tilsvarer tre årlige rater på 71 millioner kroner, heter det i en pressemelding fra TeliaSonera.

Kostnadene i forbindelsene med å kutte 3G-lisensen til det oppkjøpte Orange vil tas i TeliaSoneras regnskaper i fjerde kvartal.

Markedet for 3G-lisenser er ikke like bra som det var for noen år siden. For eksempel betalte Telenor og NetCom i sin tid over 200 millioner for hver sin lisens, mens 3 kom senere inn, og snappet en lisens for "bare" 62 millioner.

Etter at det ble en ledig lisens i Danmark, har det vært spekulasjoner om at Telenor-eide Sonofon kan være en mulig kjøper. Interessen for lisensen har imidlertid vært lunken hos både Telenor og andre teleselskap i Europa. Det er dermed ikke utenkelig at den støver bort i skrivebordet til en dansk minister.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen