Rettskriving hot på podcast

Rettskriving hot på podcast

Grammatikkundervisning gir fort assosiasjoner til kjedelige forelesninger fra skoletiden. Nå er det likevel noen som har klart å gjøre det ganske tørre temaet til en populær podcast.

Lei av feil

Det er CNN som skriver om den amerikanske kvinnen Mignong Fogarty (39), som har gjort stor suksess med podcasten ”Grammar Girl’s Quick & Dirty Tips for Better Writing”.

Fogarty jobbet som teknisk skribent og var lei av alle skrivefeilene i dokumentene hun rettet. Da fikk hun ideen om å dele sin ekspertise i grammatikk med flere.

I juli i fjor startet hun med å lage de enkle og fem minutter lange podcastene med skrivetips som er blitt overraskende godt mottatt.

Nummer to på iTunes
Hele 1,3 millioner har lastet ned programmene hennes på iTunes, og podcasten har faktisk ligger så høyt som nummer to på lista over de mest populære podcastene.

Fogarty selv gleder seg stort over å ha en stor variasjon av lyttere, med alt fra skolebarn i Kina til direktører i USA.

Et minus med programmet er derimot at mange er redde for å sende henne mail og tilbakemeldinger.

- Halvparten av e-postene jeg mottar begynner med en slags unnskyldning for eventuelle skrivefeil. Men folk burde ikke bekymre seg for det, jeg sender ikke e-posten tilbake med røde korrekturmerker, sier Fogarty til CNN.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen