- Rettighetshavere ødelegger nettet
Teknofil

- Rettighetshavere ødelegger nettet

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Youtube sliter stadig med at rettighetshavere vil ha fjernet innhold og truer med rettsak mot videosiden. Nå mener eieren Google at grensen er nådd.

De mener opphavsrettsforkjemperne ødelegger nettet.

Står ribbet igjen
Det er et nytt søksmål fra Viacom som får begeret til å renne over for Google. De overtok en nettside som i sin tid ble berømt fordi det meste av gamle musikkvideoer, sportsbegivenheter og morsomme klipp fra film og TV ble lastet opp her av brukerne.

I dag står Youtube nærmest ribbet igjen sammenlignet med sine glansdager, og det å finne en musikkvideo av for eksempel Prince er nærmest umulig.


Prince har blitt grundig fjernet fra Youtube etter høylytte trusler om søksmål.

- Truer nettets muligheter
Nå har Viacom funnet 150.000 nye ulovlige klipp som de vil ha fjernet. Ifølge BBC mener Goolge dette er med å true nettets muligheter.

- Viacom sitt krav truer måten millioner av mennesker lovlig utveksler informasjon over nett, skriver Googles advokater i et brev til dommerne.

De mener Youtube allerede har på plass nødvendige systemer for å ta unna det verste av piratkopiert materiale, om Viacom vil fjerne restene går dette ut over brukermulighetene.

Tolererer ikke piratvirksomhet fra Youtube
Viacom på sin side er ikke enige. De har funnet klipp fra både South Park, musikkvideoer fra MTV og hele dokumentaren til Al Gore, "An inconvenient truth", som angivelig har blitt sett hele 1.5 milliarder ganger på videotjenesten.


Al Gore vil at flest mulig skal se hans film, det er ikke Viacom enige i.

- Tilgjengeligheten av en stor mengde rettighetsbeskyttet materiale er hjørnesteinen for den anklagedes markedsstrategi. Vi kan ikke tolerere noen form for piratvirksomhet, selv ikke på Youtube. De kan ikke slippe unna med å stjele våre produkter, sier styremedlem i Viacom, Sumner Redstone, ifølge BBC.

Google vil ta denne saken helt til amerikansk høyesterett lover de. Kun basert på brukernes hjemmelagde videoer vil neppe Youtube kunne beholde den populariteten de har i dag.


Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen