Rett til himmels med mobilen

Til nå har passasjerer kunnet ta seg av innsjekking via mobiltelefonen, men samme dag som startskuddet for årets store dingsemesse CeBit i Hannover går av stabelen, setter det tyske flyselskapet DBA i gang MMS-boarding på sine fly.

MMS-boarding? Kort forklart betyr det at du verken vil trenge å gå innom en skranke for å sjekke inn, og heller ikke trenger å drasse rundt på boardingkort, eller ombordstigningskort.

Hvordan er det mulig? Jo – i stedet for å stå i kø og sjekke inn på gamlemåten, kan du bruke mobiltelefonen din. Når du bestiller tjenesten vil du to til tre timer før flyavgangen vil du motta en MMS med en strekkode på mobilen din. Den kan du ta med deg til gaten, hvor strekkoden blir lest av en skanner. Og vips – så er du på flyet.

Det eneste du trenger er en mobiltelefon som støtter MMS, og selvsagt en elektronisk billett fra det tyske flyselskapet.

I første omgang vil tjenesten være tilgjengelig på DBAs innenriksflyvninger mellom München og Hannover, men etter hvert vil tilbudet utvides, skriver Slashphone.com.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen