Rett på nett for ny serie

Flere og flere serieskapere eksperimenterer nå med å kun lansere serien sin via internett. Nå følger TV-selskapet NBC opp også, men science fiction-serien Gemini Division blir aldri å se på TV-skjermene.

Kjente fjes
Serien er definitivt ikke noe lavprisprosjekt, og hele produksjonen har kostet TV-selskapet to millioner dollar. Det er heller ikke spart på kjendisene, og Rosario Dawson, kjent fra filmer som Sin City, Clerks 2 og Men in Black 2, spiller hovedrollen som den kvinnelige detektiven Anna Diaz. Hun får også selskap av Justin Hartley som har spilt i seriene Smallville, CSI og Cold Case.

Første episode er allerede vist, men kan fremdeles ses på seriens egen hjemmeside, eller på hjemmesidene til TV-selskapet NBC.

Ny trend
Gemini Division er nå bare en av mange serier som utelukkende har gratis distribusjon via internett. Nylig skrev vi om Joss Whedon, mannen bak Buffy The Vampire Slayer, og hans Dr. Horrible's Sing-along Blog musikal. Også flere andre har slengt seg på trenden.

Økonomien i denne distribusjonsformen hersker det fremdeles litt usikkerhet rundt, men det er helt klart at man som produsent får vist seg for et publikum, og det med full kunstnerisk frihet.

Xbox Live
De 50 episodene er utelukkende filmet foran en såkalt grønn skjerm, og så er de digitale bakgrunnene lagt på senere. Resultatet er et intenst fremtidsdrama, og hver av de 50 korte episodene klokker inn på drøye tre minutter.

Det er imidlertid ikke bare på internett du kan se episodene. NBC har gjort en avtale med Microsoft, og hele serien vil også bli distribuert via Xbox Live.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen