Retrotest: Motorola V70

Spesifikasjoner

Dimensjoner: 9,4x 3,8 x 1,8 cm, 83 gram
Teknologi: GSM 900/1800 MHz
Minne: 155 kontakter
Skjerm: 3 linjer, 96 x 64 piksler, monokron
Kamera: Nei
Annet: Håndfriutgang, alarm, klokke, kalender, 3 spill
Batteri: 6 døgn hviletid, 3,5 timer taletid
Pris: Fint lite (brukt)

Spesifikasjoner

Dimensjoner: 9,4x 3,8 x 1,8 cm, 83 gram
Teknologi: GSM 900/1800 MHz
Minne: 155 kontakter
Skjerm: 3 linjer, 96 x 64 piksler, monokron
Kamera: Nei
Annet: Håndfriutgang, alarm, klokke, kalender, 3 spill
Batteri: 6 døgn hviletid, 3,5 timer taletid
Pris: Fint lite (brukt)
V70 var kjent for å være liten og lekker. (Alle foto: Einar Eriksen)
V70 var kjent for å være liten og lekker. (Alle foto: Einar Eriksen)
Utbredt er den ikke lenger knøttliten.
Utbredt er den ikke lenger knøttliten.

I ukens utgave av retrofil har vi testet Motorola V70 fra år 2002. Denne var kjent for å være en liten og stilfull telefon, og selv i dag er telefonen liten og vanvittig kul. Det er ingen tvil om at V70 er en milepæl når det kommer til mobildesign.

Telefonen har et frontdeksel som vris opp som en sveitserkniv når du skal svare på samtaler eller bruke telefonen. Øverst på dekselet ligger høyttaleren, og tastaturet avdukes når dekselet skyves rundt. Ellers er telefonen kompakt, og gir følelsen av at den er solid til tross for at frontdekselet bare er laget i tynn plastikk.

Se video av telefonen nederst i saken

Det eneste vi reagerer på er at antennen ikke er innebygget, og derfor lett henger seg fast i bukse- eller dressjakkelomma.

Ikke noe teknologimonster

På grunn av sin lille størrelse er V70 absolutt ikke noen avansert telefon, iallefall i forhold til dagens telefoner. Skjermen i V70 viser to farger, og tre linjer med tekst eller grafikk. Det er kanskje litt i minste laget.

Telefonen har plass til forholdsvis mange telefonkontakter, nærmere bestemt 155, men har på en annen side ingen mulighet for lagring av SMS på selve telefonen. Det gjør at de må lagres på SIM-kortet, som sjeldent rommer mer enn 10 til 20 tekstmeldinger.

Slettingen av SMS går imidlertid greit. Når det er fullt er det bare å trykke på "slett alle". Det hele er litt upraktisk hvis du mottar mange morsomme god natt-meldinger du vil ta vare på, men den tiden er kanskje over nå.

Ellers er lydkvaliteten under samtaler god, noe som gjør V70 god på de grunnleggende mobilfunksjonene.

Det vi reagerer på er den labre batterilevetiden. Vi måtte lade telefonen hver eneste natt under normalt bruk, men telefonen klarer seg i seks døgn dersom du ikke bruker den.

V70 er ikke utstyrt med Bluetooth eller infrafød port, og du kan derfor ikke overføre data eller koble deg på internett via telefonen trådløst. Forøvrig har telefonen heller ikke super-3G eller Wi-fi, som ville gitt bedre hastigheter på internett. Heller ikke kamera er å finne. Men i og med at telefonen har en enkel tofargers skjerm, er det heller ikke dette de helt store manglene.

Sammenlignet med HTC Touch Cruise og Sony Ericsson C902.
Sammenlignet med HTC Touch Cruise og Sony Ericsson C902, som begge er litt mer teknologirike telefoner.
Telefonen er også mindre enn E66, men skjermen er litt mindre.
Telefonen er også mindre enn E66, men skjermen er litt mindre.

Planlegger og kalkulator på plass

V70 er best egnet for dressjakkelomma. For selv om den er enkel, har den fått funksjoner som en planlegger og kalkulator. Planleggeren er kanskje upraktisk på den lille skjermen, men funksjonen lar deg likevel gjøre enkel planlegging mens du er på farten. Wap-leser er også på plass, noe som gjør at du kan lese nyheter og værmeldingen mens du er på farten.

Av spill finner du Blackjack, Mindblaster og Paddleball. Blackjack er kanskje det mest underholdende, og spillet krever på ingen måte en fancy fargeskjerm for å kunne slå ihjel en halvtime i taxikøen.

Konklusjon

Alt i alt må vi si oss fornøyde med V70. Telefonen har en herlig design, og vekker oppmerksomhet med sitt utseende selv i dagens mobiljungel.

Mobilen fungerer greit til vanlig bruk, selv om det er litt plagsomt å måtte tømme SMS-innboksen like ofte som du lader telefonen. Og ja, dette må gjøres svært ofte.

I tillegg er det litt knotete at skjermen er så liten og lavoppløst, samt at den ikke har fargevisning. Det gjør at du ikke kan se på bilder, og at planleggingsfunksjonene blir litt knotete i bruk.

Til slutt må det nevnes at telefonen har en hel del mangler i forhold til dagens telefoner. V70 er derfor mer å regne som et samleobjekt, og den er med på å representere mobilens gullalder. Dersom du er av de nostalgiske og kommer over en fungerende og pent brukt eksemplar, bør du absolutt vurdere kjøpet.

Takk til Frank Vevik for lånet av Motorola V70.

Retrotest: Motorola V70

Vis større

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen