Retrofil: Alcatel One Touch Easy

Design og brukervennlighet

Form: Kloss
Størrelse: 13,3 x 5,4 x 2,5 cm
Vekt: 160 gram
Skjerm:  1,45", 2 x 12 bokstaver/tall, LCD, 1 farge
Snarveistaster: Volum, motta/legge på samtaler, menytast
Inn-/utganger: Ladekontakt, ukjent type
Kortplass: Absolutt ikke
Eksternt antenne-uttak: Ja
Menysystem: Alcatel, tekstmeny

Firmware: Ukjent
Pris: Billig

Kort sagt:
dsad
 – Billig
 – Uttak for ekstern antenne

dsad
 – Stor
 – Ikke direkte vakker

One Touch Easy i helfigur.
One Touch Easy i helfigur.

Denne uken har vi sett litt på en eldre murstein. Alcatel One Touch Easy (puh!) ble lansert i 1998. Den var tilgjengelig i fargene vepsebol, eller fluoriserende gul, om du vil - og koksgrå.

Telefonen fungerte i GSM900-nettet og var en av de første forholdsvis billige digitale mobiltelefonene i Norge. Den var i salg omtrent samtidig som legendariske Philips Diga som siden har kommet ganske høyt opp i en rekke kåringer av tidenes styggeste mobiltelefoner. Alcatel One Touch Easy er på ingen måte en vakker telefon den heller.

Funksjon...er?

Man kunne ringe og sende SMS med den. Ordboken som siden har skapt grobunn for meldingstjenester med to og tre tusen inkluderte SMS var ikke til stede på denne telefonen. Her måtte alt tastes en bokstav av gangen og med flere trykk på hver tast.

One Touch Easy imponerte stort på batterisiden. I utgangspunktet kunne man ringe i inntil tre timer på en opplading. Hviletid per lading er opplyst til 70 timer. Det var mulig å kjøpe et større batteri som doblet hviletid og taletid. Med inntil 6 timer taletid kunne man altså takke bestemor for julegavene helt til man var i overkant svett i ørene.

I displayet kunne man blant annet se fem tapte anrop .
I displayet kunne man blant annet se fem tapte anrop .

Telefonboken ble lagret på SIM-kort, men telefonen var ikke helt uten hukommelse likevel. Den kunne huske inntil fem oppringte nummer, fem tapte anrop og fem mottatte anrop.

Hold på hatten

Mobilen hadde faktisk klokke. Det var det slett ikke alle samtidige mobiler som hadde. Vi har ikke fått klarhet i om klokken faktisk ble koblet opp mot anropslistene, slik at man kunne se klokkeslettet svigermor hadde ringt. Dette var ingen selvfølge på den tiden.

Skjermen

Det var plass til to linjer a tolv bokstaver/tall på skjermen, som nok heller fortjener betegnelsen tekstrute. Nå skulle vi veldig gjerne gått litt inn på menysystem og brukervennlighet. Dessverre blir det hele litt teoretisk, ettersom vårt forsøk på å reparere batteriet ledet til kraftig varmeutvikling og eksplosjonsfare.

Vi fant ingen Micro USB-kontakt på telefonen.
Vi fant ingen Micro USB-kontakt på telefonen.

Batteriet som fulgte med telefonen var i praksis tre seriekoblede penlightbatterier av typen AA. Vi forsøkte å bytte ut innmaten i dette, ved å lodde sammen tre Duracell-batterier. Vi fikk faktisk liv i telefonen et par ganger før den ble alt for varm til å holde i. Den verdifulle informasjonen vi fikk ut av forsøket var at den hadde grønt baklys i skjermen.

Vi må anta at menyen bestod av tekstlinjer, og at disse ikke var særlig informative. Det var tross alt ikke alltid like enkelt å finne frem i datidens mobilgrensesnitt.

Ladingen ble besørget av en lader vi ikke lenger har, men vi ser av kontakten under at det ikke var Micro USB det dreide seg om.

Vi har strengt tatt litt lite informasjon om akkurat denne telefonen. Dersom noen ønsker å gjøre stas på sin gamle kloss kan man legge inn bilder og informasjon i kommentarfeltet under.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen