Retroentusiastkompakt fra Fujifilm

Akamredaksjonen er på plass i Køln og Photokina, og det første vi ble møtt med er nyheten om at Fujifilm rett ut av det blå har sluppet noe av det lekreste vi har sett siden Eva mistet fikenbladet.

Noen pressekonfarense har vi ikke fått innbydelse til, og noen pressemelding har vi heller ikke mottatt, men i Photokinas store pressesenter går nyhetene som ild i tørt gress, og det som er på alles lepper er Fujifilm X100, et kompaktkamera som foruten lekkert design kan skilte med APS-C-sensorbrikke med 12 megapiksler og et objektiv på 23 mm brennvidde (tilsvarer 35 mm ved fullformat) og største blender på f/2.0.

Bare det skulle være nok til å fremkalle siklerefleksen hos flere, men i tillegg har Fujifilm gitt kameraet en helt ny type hybridsøker, som gjør at man kan veksle mellom optisk søker og elektronisk søkerbilde på skjermen. Takket være et prisme i den optiske søkeren, vil all slags informasjon kunne projiseres oppå det optiske søkerbildet. Skjermen på sin side er forresten 2,8 tommer stor, med 460 000 bildepunkter.

Kameraet får selvsagt alle de vanlige kontroller og muligheter, og sies å komme på markedet i 2011.

Artikkelen vil bli oppdatert når vi får mer informasjoin fra Fujifilm. Pressekonferansen har vi nå nettopp fått vite er i morgen (tirsdag) klokken 11:00.

Nye bilder fra Fujifilms stand:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen