Retro MP3-spiller fra Mobiblu

MP3-spillere vokser nærmest på trær for tiden, og det er ikke lett å komme inn på et marked dominert av iPod og små, rimelige flash-spillere. For å klare det må man finne på et unikt produkt, og nettopp det har Mobiblu gjort.

I kassettspilleren
Selskapet har tatt skallet til en gammel kassett og bygget inn en MP3-spiller. Ikke nok med det - de har fått plass til inntil 256 MB innebygget minne, FM-radio, diktafon og en MMC-kortplass. Alt i alt er det en hendig liten sak man har kommet opp med her, men det stopper ikke der.

En ekte nostalgiker har selvfølgelig et skikkelig HiFi-anlegg hjemme med en god kassettspiller. Å dele musikken med andre i huset er da så enkelt som å putte DAH-220 i kassettspilleren og trykke "play".

Prinsippet er det samme som med kassettadaptere mange husker fra 90-tallet. Man hadde en kassett for å putte inn i bilstereoen, med en ledning som kunne kobles til den bærbare CD-spilleren. Vips kunne man spille av CD-er på den gamle bilstereoen. De magnetiske lydhodene lurer ganske enkelt kassettspilleren til å tro at den leser signaler fra et magnetbånd.

Gode opptaksmuligheter
Spilleren kan spille av både MP3 og WMA, og det loves flere kodeker via firmwareoppgraderinger på nett. Man kan ta opp musikk som MP3 direkte fra kassettspillerens opptaksfunksjon eller via kabel. Diktafonen lagrer opptaket i formatet ADPCM, og lover godt over åtte timer opptak på 128 MB. Spilleren kobles til PC via USB 1.0 (!) og dukker opp som en ekstern harddisk.


Spilletiden oppgis til syv timer, og det skal følge med to batterier. Som tilleggsutstyr kan man få kjøpt en fjernkontroll med LCD-display, og billader.

Tilgjengelighet og pris i Norge er ikke kjent.

(Kilde: Mobiblu)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen