Retro-look for entusiaster

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Kameraet med det befriende enkle navnet Digimax L85, har 5x optisk zoom, 8 megapiksler, og blant annet blenderprioritet, lukkerprioritet og full manuell eksponering. Det er også støtte for eksponerings-bracketing og fokus-bracketing. Det siste har vi ikke vært borti før, men kan være interessant under spesielle forhold. Kameraet har tre fokuspunkter, og tar ett bilde med fokus i hvert punkt. På den måten slipper du mislykkede bilder fordi kameraet ikke valgte riktig punkt. Dette fungerer fint, så lenge kameraet har 3 fokuspunkter. Vi ser for oss at det kan bli vanskelig når man begynner å få riktig mange av dem.

Videoopptak er i 640 x 480 med 30 bilder pr. sekund, og lagres som MPEG4. Det bør gi høy kvalitet men samtidig ta liten plass på minnekortet. Det er en elektronisk bildestabilisator som fungerer når du filmer, og den optiske zoomen kan benyttes under opptak.

Utseende på kameraet har klare trekk til gamle manuelle modeller fra 60- og 70-tallet, samtidig som det har rundere former, og helt tydelig er et moderne kamera.

Objektivet er et Schneider Kreutznach-objektiv med brennvidder tilsvarende 38-190mm. Det betyr at du har masse tele å leke deg med, men at det blir vanskeligere når det blir litt trangt og du trenger vidvinkel. Med hele 5x zoom, synes vi godt Samsung kunne spandert litt bedre vidvinkel på en entusiastmodell.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Skjermen er på 2,5 tommer (6,3cm), og har oppløsning på 230 000 piksler. Dette er tall vi liker å se. Alt for mange produsenter putter inn store skjermer med elendig oppløsning, og det liker vi ikke. 230 000 punkter på 2,5 tommer skal gi en skarp skjerm der det er mulig å se mye detaljer, og det blir plass til mye informasjon.

Hvis du ikke ønsker å gjøre alle innstillinger selv, kan kameraet naturligvis kjøres på full automatikk, og det har en rekke motivprogrammer for å hjelpe deg, dersom du tar bilder under vanskelige forhold. En litt interessant funksjon er motivprogrammet for fotografering av tekst. Det følger med et program som heter Digimax reader. Det gjør om bildet til tekst, slik at dokumenter du har avfotografert blir redigerbare igjen. Hvorvidt det fungerer med norske tekster vites ikke.

En litt interessant nyhet, er at kameraet har HDMI-grensesnitt, så du kan koble det rett på utstyr som kan gjengi HD-format, og dermed få langt høyere oppløsning på bildene du viser på TV/prosjektor.

Kameraet blir tilgjengelig i månedsskiftet april/mai, og får en veiledende pris på 3300,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen