My Arcade Retro Champ gir deg en portabel NES-opplevelse.
My Arcade Retro Champ gir deg en portabel NES-opplevelse. (Foto: My Arcade)

Savner du å kunne bruke dine gamle NES-kassetter? Dette gir dem liv igjen

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dataspill er en populær hobby, men hvis du virkelig har fulgt med i timen, vet du at det er retrogaming som er det helt store. Det er altså der du kaster moderne grafikk, lyd og teknologi på båten og frivillig gjenopplever håpløse spillopplevelser fra fordums tider.

Amerikanske My Arcade har spesialisert seg på nettopp retrospill, og i forbindelse med årets CES-messe har de også lansert en håndholdt konsoll kalt Retro Champ. Denne lar deg spille gamle 8-bit Nintendo-titler.

  Foto: My Arcade

Men til forskjell fra retrokonsoller som NES Classic, der det følger med et gitt utvalg av spill, vil Retro Champ benytte seg av originale NES-kassetter og Famicom-kassetter.

Famicom er kort for Nintendo Family Computer og var navnet på den japanske versjonen av konsollen, mens NES står for Nintendo Entertainment System og ble solgt internasjonalt.

Kassettene for de to konsollene er av forskjellig størrelse.

Ikke så liten, men portabel

Et annet stort poeng er at Retro Champ har en innebygd 7-tommers fargeskjerm og er batteridrevet – My Arcade snakker om opptil 35 timers spilletid.

Så med litt godvilje kan du se på den som en diger Game Boy eller Game & Watch på steroider. At du blir et blikkfang hvis du sitter med den på bussen, er i hvert fall sikkert.

  Foto: My Arcade

Men det heller ikke slik at du holde den. Konsollen har støttebein og er kompatibel med My Arcades trådløse håndkontrollere. I tillegg er det mulig å koble den til TV-en via HDMI.

Når vi i tillegg nevner at boksen kommer med utstyr for kassettrens innebygd, er det kanskje bare å sette denne boksen på ønskelista.

Dessverre vet vi ikke sikkert om Retro Champ kommer hit til lands med det første, men i visse andre markeder skal den visstnok dukke opp i butikkene rundt juni måned. Prisen skal visstnok ligge på omtrent 80 dollar.

Ligg i hvert fall unna Sonys retroforsøk:
TEST: Sony PlayStation Classic – rett og slett et dårlig kjøp >>>

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen