Rest Stop

Et ungt, forelsket kjærestepar er på vei gjennom USAs gudsforlatte ødemark på vei til solrike Los Angeles. På et ukjent sted ute i ingenmannsland stopper de intetanende ved en nedslitt rasteplass, noe som viser seg å være en tvilsom avgjørelse, da de raskt ender opp som hjelpeløse byttedyr for en gal country-hillbilly med umiskjennelige rovdyr-tendenser.

Et kjærestepar på biltur havner fort i trøbbel i
Et kjærestepar på biltur havner fort i trøbbel i "Rest Stop".

Gjenkjennelig, men gagnbar

"Rest Stop" er den første filmen til den nye skrekk/sci-fi-produsenten Raw Feed, og hvorfor da ikke like greit helgardere seg med et sikkert publikumskort, nemlig slasher-horror av godt gammelt merke. Og dette er ikke en slik selvbevisst, sjanger-parodierende affære som for eksempel "Skrik", men faktisk et ærlig og helstøpt bidrag i rekken av "Motorsagmassakren"-kloner. Og et ganske så vellykket et også.

Regissør John Shidan, som blant annet har jobbet med "X-Files", har pugget skrekk-manualen grundig og leverer veldreide sjangerelementer på et blodsmurt samlebånd. Selv om filmen bevisst henfaller til velbrukt horror-konvensjonalisme, har den nok friske idéer til å holde på interessen gjennom de knappe nitti minuttene.

Blodig country-galskap

Som i Tobe Hoopers "Motorsagmassakren" fra 1974, er det også nå opp til en jente å redde dagen, helt alene. Utvalget av badguys hun konfronteres med er tungt inspirert av den mareritt-fremkallende, bisarre forsamlingen vi husker fra Hoopers film, med sin totalt umotiverte og mildt sagt ugjestfrie behandling av de forskremte ungdommene.

Med stikkord som lår-drilling, tungeklipping og blodige oppstøt, er det denne gangen en mystisk pickup-sjåfør med mulig tilknytning til en psyko-religiøs familie i en omstreifende campingbil, som terroriserer de stakkars ungdommene, gjerne til tonene av godslig countrymusikk. Ja, "Rest Stop" byr på en solid dose kompromissløs voldsspekulativisme, og oppnår faktisk en viss sjokk-effekt til tider, slik man jo må forvente i disse "Saw"-tider.

Rest Stop

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen