Resirkulering på vei

Rechargeable Battery Recycling Corporation er en amerikansk miljøvernorganisasjon som i disse dager starter USAs første landsdekkende innsamling av gamle mobiltelefoner. Aksjonen som kalles Call2Recycle vil ha hele 30.000 innsamlingsstasjoner rundt om i landet.

Bare i USA blir det hvert år kastet 130 millioner mobiltelefoner, i et marked hvor det finnes omtrent 200 millioner telefoner. I en spørreundersøkelse gjort nylig av RBRC svarte 90 prosent av de spurte at de ville resirkulere telefonen sin, mens bare 70 prosent visste at det var mulig.

En del av overskuddet av resirkuleringsprogrammet vil gå til veldedighet, mens mesteparten vil brukes av RBRC til å rense søppelfyllingene i USA for elektronikk. I en pressemelding angående C2R sa Ralph Millard, adm. direktør i RBRC, at "Call2Recycle vil fjerne elektronikk fra USAs søppelfyllinger mens overskuddet går til veldedighet. Å delta er gratis og man hjelper miljøet enormt."

I Europa og Asia fins det ingen lignende tiltak eller organisasjoner. Dette er synd og samtidig litt alarmerende siden folketallet i Europa og Asia langt overstiger USAs. Her i Norge driver enkelte butikker med resirkulering så kjøper man en ny telefon er det ingen dum ide å resirkulere den gamle med det samme.

Oppdatert 27/04-04: Vi minner om at enhver forhandler av mobiltelefoner i Norge i dag er forpliktet til å ta inn eldre telefoner til resirkulering. Dermed skal alle forhandlere i Norge kunne ta inn telefoner uansett alder eller om den er kjøpt der eller ikke.

For mer informasjon kan man besøke RBRCs hjemmeside.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen