Resirkulerbar mobiltelefon

I USA trenger man ikke akkurat å være spesielt pengesterk for å anskaffe en mobiltelefon, vel og merke hvis man kun er ute etter den mest grunnleggende funksjonen, som er å ringe. Cyclone er en mobiltelefon som i praksis fungerer som et forhåndsbetalt telekort med innebygget telefon.

Cyclone blir solgt med tre forskjellige ringeverdier på henholdsvis 15, 30 og 60 minutters taletid. Telefonen drives av tre stk medfølgende AA-batterier. Disse kan skiftes ut hvis man går tom for strøm, noe som sammen med muligheten for å fylle på telefonen med et vanlig kontantkort gjør at Cyclone ikke framstår som en såkalt bruk og kast-telefon. En annen faktor som gjør at denne telefonen er mer praktisk enn et telekort er at det følger med et dedikert telefonnummer med hvert eksemplar, slik at man også kan motta samtaler.

Sist år ble en lignende telefon som het Hop-On omfattende markedsført i en rekke medier i USA. Firmaet bak telefonen hadde annonsert at Hop-On skulle bli en lavkostnads engangstelefon som skulle selges i kjeder som for eksempel Seven Eleven. Det var få folk som kunne forstå hvordan firmaet skulle ende opp med fortjeneste etter at en journalist åpnet et eksemplar av Hop-On.

Den revolusjonerende engangstelefonen med en utsalgspris på $30 var nemlig en Nokiatelefon til en verdi av $250, forkledd som engangstelefon. Bakgrunnen for flausen var at firmaet ikke hadde greid å utvikle et fungerende eksemplar av Hop-On til lanseringen.

Cyclones telefon er derimot et eksempel på et vellykket prosjekt med økonomisk levedyktighet, og er et naturlig valg for amerikanere som vil ha en reservetelefon til fuktige byturer, eller for dem som rett og slett bare trenger en nødtelefon som kan ligge i hanskerommet på bilen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen