Reporter tatt for mobilsnoking

48 år gamle Clive Goodman gjorde det godt som fagredaktør for kongestoff i News of the World. Men ved hoffet fikk man mistanke om a noe var galt, og varslet politiet om dette.

Saken ble regnet som så alvorlig at antiterrorpolitiet ble koblet inn, og etter å ha gjennomført undersøkelser gikk politiet til pågripelse av den velrenommerte journalisten og en 35 år gammel medhjelper.

De to er siktet for å ha avlyttet en rekke talepostkasser. De skal ha fått tilgang til taleposten ved å ringe opp mobiltelefonene til ansatte ved hoffet.

Default
I England er alle mobiltelefoner utstyrt med samme kode frem til brukeren selv endrer denne. Reporteren og hans medsammensvorne skal ha benyttet denne koden for å lytte til beskjeder Charles har sendt til sine medarbeidere.

En rekke kjendiser og politikere skal også ha fått sine talemeldinger avlyttet på denne måten.

I følge the Indipendent skal det ikke ha vært mulig å lytte til prins Charles eller Camillas egne mobilmeldinger. – Forsøker du å snoke på prinsens mobiltelefon vil du øyeblikkelig ha sikkerhetspolitiet over deg som en tonn stein, skiver avisen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen