Reparatører nekter å ta inn Xbox

Spillkonsollen Xbox 360 får hard medfart om dagen.

Over hele England leverer nå brukere inn sine Xbox-er etter at de har sluttet å fungere.

Alle oppgir det samme problemet. Etter at konsollen er overopphetet begynner en rød sirkel å blinke rundt power knappen. Maskinen vil ikke starte igjen.

Red Ring of Death syndromet
Problemet har fått navnet "Red Ring of Death" syndromet på grunn av det blinkende lyset. Problemet ligger i konsollens hovedkort.

- Det er såpass mange komponenter festet i hovedkortet at når den blir overopphetet så ødelegges kontakten mellom komponentene og hovedkortet, forklarer Geoff Croft fra reparatørkjeden Micromart til Times Online.

Micromart nekter nå å ta inn Xbox 360 til reparasjon. Det gjør også andre service steder. Mengdenav ødelagte konsoller er rett og slett for stor.

Sender maskiner til Tsjekkia
Microsoft sitt eget service senter tar fortsatt  inn ødelagte maskiner. Men de takler ikke mengden, så de må sende maskinene til Tsjekkia. Dette medfører ventetid på 2-3 uker for kundene. Feilen finnes i mange av Xbox maskinene som er solgt

- Dette er et stort, stort problem. Trolig er det snakk om en tredjedel av alle maskinene som har dette problemet, sier Diarmid Andrews fra GT Electronics til Times Online.

GT Electronics tilbyr fortsatt service, men har måttet ta inn tre ekstra personer for å klare trykket.

Nekter for problem
Microsoft vil ikke konfirmere at de sender maskiner til Tsjekkia, men de nekter for at det er noe spesielt galt med maskinene.

- Med såpass mange deler er det alltids noe som kan gå galt. Det finnes ikke en enkelt årsak her, sier selskapet i en uttalelse.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen