Rens opp i maskinen

De fleste kjenner til settingen. Sommeren er over og hjemmet ser ut som en orkan har passert. Sommerklærne flyter og snart skal vinterklærne frem, deler av sommerens besøk på stranden ligger i kriker og kroker, og rester etter gårsdagens regn ligger igjen på kjøkkengulvet. Det er på tide med en høstrengjøring.

Maskinen fylles med drit
Denne settingen finnes også trolig på din maskin om du bruker Windows. Ettersom du besøker nye nettsider, laster ned programmer og leker deg rundt legges det igjen mye rart på maskinen din. Det meste av dette utgjør ingen fare, men etter hvert kan det føles som at maskinen går tregere enn en snegle med narkolepsi. Summen av alle småprogrammer tar rett og slett for mye minne når maskinen stadig leter gjennom dem. Programmene blir derimot sjeldent brukt og bør kastes og renses ut først som sist. Heldigvis er det langt enklere å rense opp i maskinen enn i huset.

Vaskemiddelet kalles Ccleaner og er helt gratis.

Ccleaner tar nemlig jobben med å gå gjennom din maskin og leter gjennom hvilke filer du trenger og hvilke du slett ikke har bruk for. Programmet analyserer samtidig ytelsen i din maskin for å finne ut hvordan du kan få en kjappere hverdag.


Ccleaner renser opp i maskinen, mens du kan slappe av.

Trygg i bruk
Ccleaner er, til forskjell fra mange programmer som utgir seg for å gjøre samme jobben, helt trygt. Du risikerer hverken å bli lurt eller å få ondsinnet programvare på din maskin. Heller tvert imot. Det er likevel smart å følge godt med når programmet jobber og lese alle advarsler nøye. Programmet er lang fra intelligent slik at det uten problemer kan skille viktig fra uviktig. Programmer du er glad i, men ikke har brukt på lenge kan fort forsvinne. Så en sikkerhetskopi av systemet bør tas for å være på den sikre siden.

Her kan du laste ned Ccleaner.


Det var ikke lite skitt Ccleaner fant.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen