Test

Reno 911: Miami

Noe må jo arbeidsdagene fylles med på politistasjonen.
Noe må jo arbeidsdagene fylles med på politistasjonen.

Dette er filmversjonen av den visstnok populære TV-serien "Reno 911!" som allerede har tilbakelagt fire sesonger på TV-kanalen Comedy Central i USA, men høstet svært lite omtale på denne siden av dammen.

Serien er en slags "Cops"-parodi som handler om en svært fargerik og ettertrykkelig udugelig forsamling politioffiserer anført av skaphomsen Jim Dangle, og deres daglige trivielle utfordringer i lille, begivenhetsløse Reno. I denne filmen blir gjengen tilkalt av politiet i Miami som trenger hjelp til å opprettholde lov og orden, da politistyrken i byen er midlertidig utilgjengelig. Dermed er galskapen i gang.

Plot, anyone?

I utgangspunktet fungerer nok denne filmen kun i kraft av å være et supplement til TV-serien, for om den skulle bedømmes som et enkeltstående, helhetlig verk, oppfyller den knapt nok kriteriene for å kunne kalles en film i det hele tatt, da den verken har manus, dramaturgi, substans eller plot i nevneverdig grad. I stedet er den mer som et tilsynelatende tilfeldig sammensatt sketsj-show med improvisert situasjonskomikk, filmet i en slags dokumentarisk stil med elleville, selvparodiske påfunn og banal puppe-spekulativisme.

Det hele er unektelig ganske nanometer-tynt og ville nok sporenstreks blitt brutalt overfalt av kritikere med skarpe slaktekniver, hadde det ikke vært for at den glir diskré rett inn i DVD-massen, i alle fall her til lands. Filmen er strengt tatt ikke så vanskelig å rive i filler, men det ville samtidig vært en altfor forutsigbar oppfyllelse av filmens egen åpenbare intensjon, nemlig å selge seg som bevisst trashy popcorn-underholdning av aller mest overfladiske art.

Enkel moro

Politifolkene er beklemmende morsomme.
Politifolkene er beklemmende morsomme.

I tillegg går man jo glipp av masser av uskyldig, enkel moro dersom man alltid skal opptre kulturpolitisk korrekt. Så om hjernen er gira på intellektuell stimulans, slå deg selv i hodet med noe hardt, nullstill forventningene, og erkjenn at hjernedød underholdning er helt ok av og til, omtrent som med junkfood. Da vil du nok også legge merke til at filmskaperne her faktisk har snublet over et konsept som i grunnen er sprutende morsomt og underholdende i all sin forløsende løssluppenhet. Scenene, som gjerne går ut på at politigjengen finner spinnville løsninger på praktiske problemer, som for eksempel å sprenge en strandet hval i lufta, dras gjerne ut i lange, komisk meningsløse seanser med vittig, spontan replikkutveksling og artige karaktertrekk.

Og selv om komponentene er gjenkjennelige, er sammensetningen faktisk ganske original. Formen minner litt om "The Office", med hyppig pinlighetshumor, dog riktignok av det særdeles barnslige slaget, og et absurd og talentløst karaktergalleri hvor alle prøver å fremstå som mest mulig profesjonelle i enhver bisarr situasjon. Antakelig er disse de aller minst sannsynlige politibetjentene som noensinne er portrettert på film, og da har jeg inkludert politiskolen-filmene!

Konklusjon

"Reno 911: Miami – The movie" er faktisk en overrumplende fornøyelig obskuritet med mange morsomme øyeblikk, men den unnslipper likevel ikke det faktum at den som et selvstendig verk er for lettvinn og formløs. For de som måtte ha sett TV-serien og likte det de så, er den imidlertid lett å anbefale. Når det gjelder ekstramateriale inneholder DVD-en for øvrig et antall utvidede scener og diverse kommentarspor, som egentlig ikke gjør noe særlig for utgivelsen.

Reno 911: Miami   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen