Test

Renegade

Den blåøyde helten Terrence Hill fra "Trinity"-filmene er i "Renegade" fra 1987 forbi sine beste år og filmer, men fremdeles har han nok triks å by på.

Terrence Hill havner fremdeles i slåsskamper.
Terrence Hill havner fremdeles i slåsskamper.

Terrence Hill er en "Simple Man"

Hill spiller hovedrollen som Luke, en mann med få behov og få eiendeler, nærmere bestemt en jeep og hesten Joe Brown. Han lever langs veien og driver med småsvindel, men er naturlig nok en kjernekar likevel. Han er en ukomplisert mann, noe som vi får bekreftet gjennom å stadig høre Lynyrd Skynyrds "Simple Man" på lydsporet.

Tilværelsen kompliseres imidlertid i møtet med unge Matt (Ross Hill). Den rebelske 14-åringen er nemlig sønnen til Lukes gamle venn Moose, og ettersom Moose er i fengsel vil han ha Luke til å ta vare på Matt, og ta ham med til en eiendom Moose vant i poker. Raskt viser det seg at flere er ute etter å få tak i denne eiendommen, og Luke og Matt får dermed den ene utfordringen etter den andre.

Dermed er det duket for noen typiske Terrence Hill-situasjoner, med en langvarig slåsskamp som ingen av partene kommer til å vinne, og en del halvhjertet slapstick hvor lite intelligente bøller lærer seg en lekse. Det hele har et slags "Politiskolen"-aktig preg som gjør at vi aldri tar filmen særlig på alvor, men samtidig ikke kjeder oss. Det hører for øvrig med til historien at rollen som Matt ble spilt av Terrence Hills adoptivsønn, Ross Hill, og at Ross døde i en alder av 17 år. Kun tre år etter denne filmen var han nemlig innblandet i en fatal bilulykke.

Terrence Hill balanserer på kanten av loven.
Terrence Hill balanserer på kanten av loven.

I samme ånd som "Trinity"

Den alternative tittelen for denne filmen er "They Call Me Renegade", hvilket selvsagt er av promosjonelle årsaker, for å spille litt på "Trinity"-serien og trekke flere seere. Men Hills rollefigur har flere fellestrekk med "Trinity", og filmen er litt i samme ånd. Det ville vesten er riktig nok byttet ut med den amerikanske landeveien, som viser seg å være like vill. Bud Spencer mangler dessuten i denne filmen, mange vil huske ham som Hills storvokste venn i utallige filmer. Men savnet av ham er ikke altfor stort, kjemien mellom far Terrence og Ross er så god at det uansett blir en bra følelse av "buddy"-film av det etter hvert.

Det ligger en slags sjarm i dens manglende kompleksitet, og alle de sløve rollefigurene de to kameratene støter på passer som støpt. Det gjør egentlig ikke så mye om du ler fordi du synes den er morsom eller om du gjør det fordi den er tåpelig, den får deg uansett i godt humør.

Konklusjon

"Renegade" er en lettfordøyelig komedie med Terrence Hill som ikke imponerer på noen måter. Likevel er det vanskelig å kritisere den altfor mye for sin litt vel ukompliserte handling og middelmådighet, det ligger derimot en slags sjarm i det, og med Terrence Hill blir det uansett fornøyelig. For fans av Hill er dette en film verdt å få sett, men ikke noe du er nødt til å få med deg. Vær også klar over at de to hovedrollene spilles av Hill selv og hans adoptivsønn, Ross.

Filmen er tross alt av moderat størrelse og er relativt ukjent, så en enorm mengde med ekstramateriale er kanskje ikke å vente, men her er det ingen ting.

Renegade   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen