Rendyrket desktop fra Red Hat

Etter at det ble kjent at Red Hat ga opp sin tradisjonelle Red Hat Linux og 9-er versjonen ble den siste distroen i denne serien, har nok en del brukere gått og ventet på hva som vil skje fremover på desktop-fronten.

Red Hat Linux Enterprise Server, som ble sagt å være selskapets konsentrasjonsområde i fremtiden, er selvsagt rettet mot server-markedet. På samme tidspunkt gir ikke Fedora den helt store tryggheten for bedriftskunder som krever stabilitet, kundestøtte og en visshet om at produktet har en fremtid.

Red Hat har denne uken lettet sløret av Red Hat Desktop, som rettes spesielt mot bruk ute i bedriftsmarkedet. I første omgang er det snakk om en relativt enkel versjon som har grunnleggende desktop-funksjonalitet, dvs. lese e-post, surfe på nettet og skrive brev.

I løpet av det kommende året er det imidlertid store planer om å utvikle Red Hat Desktop videre til å passe inn i enda mer profesjonell virksomhet.

Trolig kommer man til å kjøre lignende abonnementspolitikk som det man gjorde med Red Hat Linux 9 slik at man betaler en årlig avgift for oppdateringer gjennom Red Hat Network og kundestøtte. Den store forskjellen ser imidertid ut til å være at det ikke vil bli solgt individuelle lisenser på Red Hat Desktop. Minste kvantum starter på 50 lisenser for en pris på 70 amerikanske dollar pr. installasjon.

Red Hat vil nok møte hard konkurranse fra andre Linux-distroer, som SuSE og Mandrake. Begge de to sistenevnte har skaffet seg sterkere posisjon i markedet etter at Red Hat endret strategien i fjor. Den gamle kjempen må dermed starte på nytt for å skaffe seg desktop-kunder, selv om selskapet nok har mange fordeler med sitt sterke merkenavn.

Den nye Linux-distribusjonen vil være tilgjengelig i to forskjellige pakker i midten av mai. Disse vil være tilgjengelig både for Intel x86 og AMD64/iEM64T.

 

(Kilder: Red Hat)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen