Releaseparty for Galaxy S i Zurich

Galaxy S vil bli flaggskipet i Samsungs mobilportefølje. Den 4 tommer store berøringsskjermen av typen Super AMOLED er det råeste vi har sett på noen mobiltelefon. Og med en tykkelse på 9,9 millimeter er telefonen slank nok til å virke lommevennlig, den store skjermen til tross. Her er en 1 GHz applikasjonsprosessor utviklet av Samsung, et batteri på 1500 mAh, og et internminne på 8 eller 16 GB.

Men alt dette visste vi fra før, og vi var spente på hvilke nyheter Samsung ville komme med under dagens pressekonferanse.

Oppgraderbar
Blant annet fikk vi vite at Galaxy S vil bli opgradert med den nyere versjonen av operativsystemet Android (2.2) ganske snart, og at den vil ha versjon 2.1 ved lansering. Vi fikk også vite at den kommer med sving-for-sving-navigasjon, men at dette er begrenset til de landene der Google har åpnet for dette. Fint for danskene, men enn så lenge ubrukelig i Norge.

Det vil også bli gjort lokale tilpasninger, forteller Samsung,  men vi har ikke stor tro på at vi vil bli tilbudt en annen navigasjonsløsning på modellene som skal selges i Norge.

DLNA
Vi fikk også vite at Galaxy S kan streame video til en DLNA-mottaker i HD-oppløsning, og at telefonen i tillegg har HDMI-utgang for kablet tilkobling til HD-TV.

Samsung har også lagt til sin egen versjon av Android Market, der vi kan laste ned Samsung-applikasjoner. Blant anet finnes her en applikasjon som gjør Galaxy S til fjernkontroll for Samsungs nyere flatskjermer.Sikkerhet
For IT-sjefer er det kanskje vel så viktig å merke seg at det vil komme sikkerhetsløsninger som gjør det mulig å kjøre tvungen sikkehetspolitikk og full “device management” på Galaxy S. Men denne løsningen er ikke klar når telefonen kommer på markedet.

- Galaxy S er blitt møtt med stor entusiasme fra media, analytikere og bloggere over hele verden, og det alle er opptatt av er når den kommer på markedet, sier Samsungs porteføljesjef, Thomas Richter . Han legger til at telefonen også har fått god mottakelse hos forhandlere og operatører. – Mer enn hundre operatører over hele kloden har valgt Samsung Galaxy S som deres nøkkelprodukt i smartmobil-markedet, hevder Richter.

Han hevder også at telefonen vil gi utviklerne helt nye muligheter, og at telefonen vil skape nye inntektsstrømmer for operatørene. De fleste av oss er antakelig ikke så opptatt av at operatørene skal tjene mer penger.

Kostbar
Vi er mer opptatt av hva telefonen skal koste, og når den kommer i salg. Og salgsklar er den om et par uker, opplyser Samsung. Prisen er ennå litt usikker, men i vårt prisøk kan du sjekke prisen på Galaxy S akkurat nå.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen