Relansering av Lynchs kultklassiker

Mens vi venter på David Lynchs neste film, ”Inland Empire”, kan vi i sommer få et gjensyn med ”Blue Velvet”, en av Lynchs perler fra åttitallet. David Lynch er gjerne mest kjent for filmer som ”Mulholland Drive” og ”Lost Highway”, og TV-serien ”Twin Peaks”.

Alternativ tekst mangler
"Blue Velvet" er et mysterium i skikkelig Lynch-ånd.

Småbymysterium

”Blue Velvet” handler om en småby i USA, og åpningscenen gir oss en et idyllisk forstads tilværelse, som vi snart skal få et realt dypdykk inn i. Jeffery Beaumont (Kyle MacLachlan) finner et menneskøre på et jorde. Snart begynner han og Sandy (Laura Dern) å leke dektektiver og oppdager en mørk underverden som ligger like under overflaten av den idylliske forstaden.

De får en mistanke mot en dame ved navn Dorothy Vallens (Isabella Rossellini), og bryter seg inn hos henne. Plutselig kommer hun hjem, Jeffery gjemmer seg i skapet, og får dermed se et bissart møte mellom Dorothy og en mann. Dette er Frank Booth (Dennis Hopper) som er både ond og voldelig. Jeffery roter seg etterhvert lengre og lengre inn i underverdenen.

Begynnelsen på mange samarbeid

MacLachlan har senere jobbet sammen med Lynch i "Dune" og som Agent Cooper i "Twin Peaks". Rossallini var med i "Wild at Heart", det var også Laura Dern, som også spiller hovedrollen i hans siste film.

Dette er den første Lynch-filmen Angelo Badalamenti laget musikk til, og de to har hatt et langt samarbeid. Badalamenti har laget musikk til både ”Wild At Heart”, ”Twin Peaks”, ”Lost Highway” og ”Mulholland Drive”.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen