Relanserer ekstern bærbar-grafikk

Asus Rog XG Station
Asus Rog XG Station

I begynnelsen av 2007 lanserte Asus for første gang sin XG Station, en ekstern boks med innebygget skjermkort, rettet mot bærbare maskiner. Nå er boksen lansert på nytt, med litt annen innmat og med tilnavnet Rog.

Hensikten med boksen er naturligvis å gi bedre 3D-ytelse til bærbare maskiner. På den måten kan man ha en ultraportabel maskin med god batteritid ute "på veien", mens samme maskinen gjøres om til en spillemaskin når XG Station kobles til på kontoret.

Mens den opprinnelige XG Station var utstyrt med Geforce 7900 GS-grafikk, er dagens modell basert på Geforce 8600 GT. Kortet kommer med 256 MB minne og opererer med 540 MHz kjernefrekvens og 1,4 GHz effektiv minnefrekvens.

Begrenset støtte?

XG Station skal visstnok kun støtte maksiner basert på Intels 945GM- og 965GM-brikkesett, noe som hvis det stemmer, begrenser bruksområdet en hel del. Videre kreves det at maskinen har Expresscard-slott for tilkopling av boksen, som kommuniserer over en PCI Express x1-kanal.

Boksens skjerm kan vise informasjon om frekvenser, temperaturer og antall FPS. Det er også muligheter for å overklokke skjermkortet "i farten". Av tilkoplinger finner vi doble DVI-utganger, tilkopling for hodetelefoner og mikrofon samt en USB-hub med fire porter.

Pris

Veiledende pris er satt til 349 Euro, som direkte oversatt til norske kroner betyr drøye 2700 kroner. Det vil vi ikke karakterisere som billig, med tanke på at et Geforce 8600 GT i løs vekt koster fra snaue 500 kroner. Det er foreløpig uvisst når boksen kommer i norske butikkhyller.

(Kilder: Asus, VR-Zone, Hardware-aktuell)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen