Rekordtap for Internet Explorer
Teknofil

Rekordtap for Internet Explorer

Det er måleselskapet Net Applications som kommer med undersøkelsen, skriver IDG.se.

Microsofts nettleser Internet Explorer tapte 1,6 prosent av sin markedsandel i desember, og har nå 68,2 prosent av nettlesermarkedet. Det er et fall på hele 10,4 prosent sammenliknet med samme tidspunkt året før.

Blant vinnerne finner vi Apples nettleser Safari, som økte i julemåneden. 0,6 prosents stigning gir en markedsandel på 7,9 prosent, opp hele 41,9 prosent fra samme tidspunkt i fjor.

Også Mozillas Firefox spiser markedsandeler, opp 0,6 prosentpoeng i desember til en totalt markedsandel på 41,9 prosent. Totalt vokste Firefox med 27,3 prosent i løpet av 2008.

Også Googles nylanserte Chrome økte i desember, og har for første gang mer enn én prosent av markedet. Men Net Applications advarer at ferietid har mye å gjøre med desembertallene.

- Desembertallene innebærer en sterk favorisering av hjemmebrukerne framfor bedriftsbrukerne. Det øker igjen den relative brukerandelen av Firefox, Safari og andre produkter som har en relativ høy bruk i hjemmet, skriver selskapet på sine hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen