Rekordtall for Samsung før S4-salgsstart
(Bilde: Samsung)

Rekordtall for Samsung før S4-salgsstart

Samsungs billigmobiler gjør stor suksess.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den sørkoreanske mobilprodusenten Samsung legger frem årets første kvartalstall i slutten av måneden, og denne gangen ser det ut til å bli særdeles hyggelig lesning for investorene. Ifølge Bloomberg og Reuters ligger det nemlig an til rekordtall, og det er allerede før salget av toppmodellen Samsung Galaxy S4 har startet.

Mobildivisjonen har rukket å bli Samsungs aller mest lukrative. I tillegg til at "high-end"-modellene fortsatt selger godt, har vekstmarkeder som Kina, India og Brasil sørget for at også billigmobilene sørger for god inntjening.

Samsung selv oppgir en driftsomsetning for mobil på 8,7 trillioner won (44 milliarder kroner) i første kvartal, 2013. Samme kvartal i 2012 landet mobil-inntektene til sammenligning på 5,69 trillioner won (29 milliarder kroner).

I 2012 stod mobildivisjonen for hele 69 prosent av Samsungs totale driftsoverskudd.

– S4 forbi iPhone

Det var ikke tilfeldig at lanseringen av Samsung Galaxy S4 fant sted i New York. Sørkoreanerne har en tydelig ambisjon om å kapre markedsandeler fra Apple på konkurrentens hjemmebane.

"Andre kvartals overskudd ser enda bedre ut enn det første, ettersom Galaxy S4 vil få stor innflytelse. Samsungs utsendinger av sin flaggskip-modell vil forbigå iPhone en gang i andre eller tredje kvartal," spår analytiker Chung Chang Won i sørkoreanske Nomura Holdings Inc., ifølge Bloomberg.

Ifølge Reuters solgte Samsung trolig mellom 68-70 millioner smarttelefoner i første kvartal i år, opp fra 63 millioner i fjerde kvartal i fjor. Til sammenligning hevder analytikere fra Thomson Reuters at Apples smartmobil-salg har falt med rundt 30 prosent fra 47,8 millioner iPhone-er, til "noen-og-tredve" millioner nå.

Les også: Smart-dingser erobrer verden

(Kilder: Bloomberg, Reuters)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen