Rekordstor Computex


Inngangspartiet til en av Computex-hallene.

Hardware.no var på plass da Computex 2004 åpnet i dag klokken 10.00 lokal tid. 2004-versjonen av Computex er ventet å slå alle tidligere rekorder, og bli større enn forgjengerne både med tanke på antall utstillere og besøkende. Taipei Times kan i dag fortelle om at alle hoteller i nærheten av Taipei World Trade Center, hvor messen holder hus, er utsolgt.


Taipei World Trade Center på Taiwan er nervesenteret på messen.

Nest størst
Computex Taiwan er etter alt å dømme verdens nest største elektronikkmesse, med sine nesten 1400 utstillere med totalt 2828 boder, og et forventet besøkstall på over 250 000. Trolig er bare CeBIT i Tyskland er større, og er da også i tillegg betraktelig større.


Computex-området er omgitt av reklameplakater for datautstyr.

Vi har brukt den første dagen av Computex på å traske gjennom de ulike messeområdene, for å få et raskt overblikk over "situasjonen". Foreløpig er det intet sensasjonelt å melde om, men vi kan love massevis av spennende bilder her på Hardware.no i tiden fremover Alt fra kommende hovedkort, skjermkort, mini-PC-er og "booth-babes" i ulike former og fasonger har blitt festet på film. I mellomtiden vil vår nyhetsredaksjon fortsette med å holde dere lesere oppdatert på av produktlanseringsfronten i forbindelse med Computex.


Mini-PC-er og nye prosessorplattformer dominerer utstillingen.

Mini-PC-bølge
Den store røde løperen i årets Computex synes å være mini-PC-er. Absolutt alle lager mini-PC-er i disse tider, etter å ha sett hvilken suksess Shuttle har hatt på området. Ikke alle er like vellykkede, noenn er svært lekre, mens andre har spennende funksjonalitet.


Et fugleblikk på en av messehallene - snart kommer bildene fra "gulvet".

Det andre riktig store på Computex i år - iallfall for oss datentusiaster - er lanseringen av AMD Socket 939- og Intel LGA775-plattformene. Det formelig kryr av hovedkort basert på disse plattformene her på Computex. BTX er også et hett tema, og det samme er naturligvis PCI Express. Det er for øvrig med glede vi kan melde om at Athlon 64-brikkesett med PCI Express-støtte er rett rundt hjørnet - vi har sett noen av de med våre egne øyne i dag.

Vi kommer tilbake med flere rapporter og ikke minst bilder fra Computex 2004.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen